13 Ekim 2024 Pazar

Çıtır çıtır ve sağlıklı patates kızartması nasıl yapılır TikTok'tan yaşam tüyosu

| 0 yorum

 Çıtır çıtır ve sağlıklı patates kızartması nasıl yapılır TikTok'tan yaşam tüyosu

Bu tüyo aynı zamanda bağırsak sağlığınızı iyileştirmenize de yardımcı olacaktır.

Hepimiz kızarmış patatesleri severiz , ancak tam olarak pişirmek zor olabilir, bu yüzden dışları tamamen çıtır ve içi yumuşaktır. En iyi çıtır kızartmaların nasıl elde edileceğine dair ipuçları veren sayısız tarif var. Ancak Independent'a göre TikTok'un yeni yaşam tüyosu, onu sadece daha çıtır değil, aynı zamanda mide için de sağlıklı hale getirmeye yardımcı olacak .




Hack yazarı Laura Stevens'a göre, patates kızartmasını pişirme şeklinizde yapılacak basit bir değişiklik bile bağırsak sağlığınızı iyileştirebilir ve hatta zamandan tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bu yüzden. Patatesleri daha sağlıklı hale getirmenin en iyi yolunun patatesleri yarı pişene kadar kaynatmak ve kızartmadan önce dondurmak olduğunu söylüyor.

Bu işlemin patateslerdeki dirençli nişasta miktarını arttırması gerektiğini söylüyor. Dirençli nişasta vücutta lif gibi davranır ve glikoza dönüşmez, böylece bağırsaklarınızdaki bakterilere yardımcı olabilir ve hücrelerinizin sağlığını iyileştirebilir. Health Line'a göre gıdaların dirençli nişastasını artırmak için soğutulması işlemine nişasta retrogradasyonu adı veriliyor. Patateslerde harika çalışıyor, "içlerindeki dirençli nişasta miktarını önemli ölçüde artırıyor" ama aynı zamanda pirinç ve makarnada da kullanılabilir.


Stevens, zamandan tasarruf etmek için büyük miktarda patatesi kaynattığını, içine baharat kattığını ve dondurduğunu anlatıyor. Daha sonra gruplar halinde çıkarıp fırında 25-30 dakika kadar pişiriyor ve bunun sonucunda “en çıtır, en lezzetli patates kızartması” elde edildiğini söylüyor.


.The Independent'a göre patatesleri haşladıktan sonra dondurmanıza gerek yok, sadece soğuk olmaları yeterli. Ancak dondurma, birçok porsiyonu daha sonraya önceden hazırlamanıza olanak tanır.


Daha önce mükemmel çıtır patates yapmanın püf noktalarından birini paylaşmıştık . Bu tarifin gizli içeriği bir tutam irmik unuydu.

0 yorum:

Yorum Gönder